VENNECUPEN PÅ SKODJE

Skodje-gjengen ville ha mer etter å ha tatt en nesten sensasjonell bronse under Futsal-KM i 2010. Slik startet historien om vennecupene på Skodje.

Etter å ha prestert elendig i kretsmesterskap etter kretsmesterskap, slo Skodje til da det virkelig gjaldt på hjemmebane i det nyåpnede Gomerhuset. Selv om det ble tap i semifinalen, var det alle som tok bronseseieren over Vigra som en solid opptur. I det hele tatt var det hele ei meget artig helg i Gomerhuset den gang.

Plutselig var futsalballen akseptert på innetreninger. Filtballen var plutselig ut. På trening møtte det over 20 stykker, og man hadde det moro. Men man ville ha kamper av betydning også. Dermed klekket Eirik Nesset Hjelvik og et par andre ut en idé om å arrangere cuper i Gomerhuset!

Som sagt så gjort. Man opprettet et Facebook-arrangement med tanken om at man hadde ingenting å tape. Det var klokt. Påmeldingene strømmet på - og man måtte sette et tak på 16 lag. Turneringen var populær, og vi fikk støtte av sponsorer. NordicBet sponset førstepremien på 2500 kroner.

Turneringen i seg selv ble en suksess. Alle fikk melde på lag selv, laget egne drakter  og man skapte en sosial happening i Gomerhuset. Skodje ILs A-lag stod som arrangører, jobbet dugnad og tjente samtidig inn sårt tiltrengte kroner i klubbkassa. Samtidig gjorde dette dugnadspreget at samtlige måtte delta med en positiv innstilling.

Suksessen fra første gang gjorde at en ny cup ble laget til. Denne gang seint i februar. Selv om det bare var 12 lag som deltok, var det nok en suksess. Samtidig gjorde vi oss en del erfaringer. Dermed var vi klare for å arrangere en hel rekke med cuper vinteren 2011/2012. Med god tid til planlegging måtte det bli bra!

Det ble det også. Vi fikk med oss MX-Sport på Skodje som hovedsponsor og kom tidlig ut til deltakerne. Vi oppdaterte egen nettside, reklamerte hyppig på Facebook og brukte rett og slett sosiale medier hyppig for å øke interessen rundt cupene.

Det gjorde at påmeldingene umiddelbart tikket inn! Cupen ble umiddelbart fulltegnet, ventelistene var der med en gang og det var dessuten gode lag som meldte seg på. Futsalen så ut til å ha fått sin arena, og det var gode gjengangerlag som prestisjefyllt kjempet om seieren utover vinteren. Totalt stilte 50 deltakende lag til start vinteren 2011/2012. Det betyr at Sigve Ferstad hadde muligheten til å fotografere rundt 425 spillere i løpet av cupen! Disse kom fra alt fra Molde til Volda og Vestnes.

Samtidig føler vi at vi brukte året 2011/2012 til å videreutvikle cupen mye. En rekke korrigeringer ble gjort undervegs, og hele opplegget ble bedre og bedre etter hvert. For eksempel fikk vi økt fokuset på speakertjeneste, livescore og dommere undervegs. Det gjorde at kvaliteten bare ble bedre og bedre etter hvert, slik vi ser det.

Foran 2012/2013-sesongen håper vi å ta nye steg. Cupen har fått seg et bedre merkenavn, vi har gjort oss flere erfaringer og flere lag er etablert. Vi har god tid på oss til å planlegge, og derfor er vi trygge på å lage til et skikkelig opplegg som publikum skal sette stor pris på.

Vi håper i alle fall responsen skal være like bra framover. Som arrangør av Vennecupen på Skodje ønsker vi å gi futsalmiljøet på Sunnmøre en arena å boltre seg på. For litt over en hundrelapp per pers får hundrevis av sunnmøringer muligheten til å boltre seg i en av Sunnmøres flotteste storstuer i time på time.

Vi håper folket er klar for årets vennecuper. Det er i alle fall vi. Velkommen skal dere være.

To be continued!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar