SLIK BLIR ÅRETS OPPLEGG

MX-Sports Vennecup på Skodje samler hundrevis av ungdom flere ganger i Gomerhuset på Skodje. Her er alt du trenger å vite for å melde på eget lag.

Hvert vinterhalvår arrangeres det fire forskjellige turneringer. Nøyaktig en måned før hver eneste turnering åpnes det opp for påmelding (de åtte beste fra forrige cup har forhåndsrett), og påmelding skjer utelukkende på mail til skodjeil@hotmail.com.

Les også: Historien om vennecupen

Men hva er egentlig dette her? Som vår lille historiske side forteller, ble vennecup-konseptet startet opp for to år siden. Det er en futsalturnering der hvert lag må ha minimum fem spillere. Disse velger man ut selv, og man trenger ikke å ta hensyn til klubbtilhørighet. Du kan med andre ord samle ditt eget vennelag.

VENNSKAPELIG PREG

Vi setter opp grupper og kampene gjennomføres i det topp moderne Gomerhuset på Skodje.

Helt siden oppstarten har det som nå heter MX-Sports Vennecup på Skodje hatt innstillingen vært at det er spillerne og det sportslige som skal stå i fokus. Ting skal skje effektivt og lagene skal få mest mulig spilletid på parketten. Derfor har vi satt et makstak på 16 deltakende lag. 

På denne måtene får man spilt minimum tre kamper og vi blir ferdig i rimelig tid på en dag. Minimum spilletid per kamp garanterer vi til å være 14 minutter.

Som navnet tilsier skal dette være en festdag der det vennskapelige står i fokus. Riktignok har prestisjen og vinnerinstinktet vokst voldsomt de siste turneringene, og det er selvsagt positivt. Likevel har vi aldri lagt skjul på at vi er glade amatører som arrangerer: A-lagsspillerne til Skodje IL står bak det som skjer før, under og etter turneringen. Blant annet sitter vi i speakerbua og til tider opptrer vi som dommere selv om vi er deltakere i turneringen.

Vi tør påstå at det er en av suksesfaktorene til turneringen. Jo visst kan det by på et par utfordringer, men med god planlegging, godt hjulpet av vennlig innstilte deltakere med god sportsånd i bakgrunn har MX-Sports Vennecup på Skodje utelukkende vært en stor suksess de siste årene. Samtidig startet vi opp dette fordi vi hadde savnet et slik tilbud selv, og ved å være deltakere har vi lært en del om hvordan ting bør gå for seg.

SOLIDE PREMIER

Litt av årsaken er nok at vi gir et ganske unikt tilbud som har vært savnet her på Sunnmøre - men også at vi sørger for å belønne deltakerne våre med gode premier. Her har du årets premier (merk at det kan komme et par overraskelser undervegs):

1.-plassen: En skikkelig pokal og 40 poeng i sammendraget. I tillegg får man 2500 kroner inn på en spillerkonto hos NordicBet.
2.-plassen: 30 poeng i sammendraget og et gavekort på 1000 kroner hos Amfisenteret.
3.-plassen: 20 poeng i sammendraget og to rykende ferske pizzaer med en gang bronsefinalen er vunnet.
4.-plassen: 10 poeng i sammendraget.

I tillegg har vi et par sesongbaserte premier:

Hovedpremie: Vandrepokal til sammenlagtvinneren og en solid avslutningsmiddag på Egon i Ålesund til en verdi av 3000 kroner.

Toppscorer: Vi fører statistikk over samtlige turneringer. Den som totalt sett scorer flest mål får et gavekort på fotballrelaterte artikler til en verdi av 1500 kroner hos MX-Sport på Skodje.

BLIR DEKKET BREDT

Men det er nok heller ikke bare det som faktisk skjer i Gomerhuset og premiene som har gledet våre deltakere.

Vi har bevisst valgt å satse å gi ut rikelig med informasjon på sosiale medier. Spesielt via Facebook og vennecup.com prøver vi å bidra til å skape interesse rundt konseptet.

I ukene i forvegen legger vi ut bilder av trekningen, gruppevurderinger og har avstemninger om turneringen. I etterkant kårer vi turnerinens lag, den beste spilleren og lignende. I fjor hadde for eksempel de best leste sakene godt over 700 absolutt unike lesere. Dessuten stiller vi med egen fotograf i Gomerhuset: I fjor la vi ut over 600 bilder på Facebook. Ikke rent  få av dem resulterte i nytt profilbilde!

Turneringen i fjor fikk for øvrig solid positiv omtale i både Sunnmørsposten og Bygdebladet.

Vi anbefaler for øvrig alle som bryr seg litt om vennecupen til å "like" vår Facebook-side som du finner HER. Der kommer det en del interessant av og til.

STOR INTERESSE

Ellers gjør vi det vi kan for at folk kan holde seg oppdatert undervegs: Takket være tjenesten mylivescore.no oppdaterer vi kampene, målscorere og gule kort undervegs. En strålende tjeneste som gjør det enklere for oss å føre statistikk og mye morsommere for folket som er hjemme.

Vi setter opp storskjermer i Gomerhuset der du kan følge livescoreren, i tillegg til en skjerm eller to som viser Premier League eller annen sport. Det er også gode muligheter for å slappe av med et slag kort eller lignende i våre mer rolige områder.

Med andre ord er MX-Sports Vennecup på Skodje så mye mer enn bare noen få futsalkamper. Herligheten koster 1000 kroner, og påmeldingen skjer altså til skodjeil@hotmail.com fra og med søndag av.

Interessen var stor i fjor, og vi er ganske trygg på at den blir det i år også. Derfor gjelder det å være klar til å melde på sitt eget lag søndag. Velkommen skal dere være!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar