SISTE VALS MED VIGLUNDUR

FK Sulas staute islending, Viglundur Einarsson, reiser snart hjem igjen til Island etter tre år i Norge. Men det er en ting han gjerne skulle ha gjort før han drar tilbake til sagøya – og det er å vinne vennecupen. Vi ser nærmere på gruppe D.

 
SE OPP FOR. Eivind Nordstrand, Israels venner. En virkelig dominant og ruvende spiller på sitt beste – og absolutt blant de bedre spillerne i lokalfotballen. Israels venner sin egen frelser.

TOPPSCOREREN. Stian Hellevik, FK Sula. Vi tror dette laget scorer flest mål. Og da blir Stian toppscorer om han faktisk har meldt overgang.

TALENTET. Izzatullah Ahmedzai, FK Sula Vanskelig å komme utenom. U17-landslagsspilleren er liten av vekst men stor på banen. Spesielt god innespiller, som det er umulig å rappe ballen fra. Like god offensivt som defensivt.

KEEPEREN. Kristian Muriaas, Israels venner. Her snakker vi klassekeeper. MU var ene og alene årsaken til at lille Aspøy var det eneste laget som slo suverene SIF i årets Futsal-KM. MU er en luring som lurer de fleste. Han har fire armer, redder høyt og lavt. Han er overalt!

OVERRASKELSEN.
Stian Gunnar Hellevik, FK Sula. Er det seriøst? Har Sula-manager Håland virkelig klart å kjøpe ut Hellevik fra Flipperdicks? Vi er fortastt ikke overbevist. Uansett blir det en overraskelse å se hvor Hellevik dukker opp på lørdag.


SKUFFELSEN.  Shells Angels. Har med seg to profesjonelle futsalspillere i Martin Espedal og Herman Kverme. Lagleder Sigve Ferstad har overfor lagkameratene skrytt disse opp i skyene. Vi tror laget feiler fullstendig. Og fallhøyden er større enn noengang!
VISSTE DU AT...

Viglundur Einarsson, FK Sula. For 10 år siden reiste den da 19 år gamle Viglundur hjem til Island etter to ukers prøvespill i Crystal Palace – med så godt som muntlig lovnad om proffkontrakt. Men: manager Ian Dowie fikk sparken rett etter at Villi dro hjem – og med det røyk en mulig karriere i England. Det var overraskende for Viglundur som da fortsatte karrieren i islandsk førstedivisjon før turen kom til Langevåg.


1) FK Sula
Siden Viglundur Einarson deltar på sin siste cup, har manager Jostein Håland gjort alt han kan for at islendingen skal kunne returnere hjem til sagaøya med en triumf i vennecupen på samvittigheten. Håland har etter sigende snakket med Gud, gått til trolldamer og det som verre er for å få svar på om han kan lindre litt av Viglundurs skuffelse over nedrykket med Langevåg i år. Mens Håland har gjort mye rart, skal han ha for en ting: Han har samlet sammen et Sula-lag som ser sterkere ut enn noengang. De svakeste leddene er rett og slett kuttet ut, og Sula består nå utelukkende av dyktige og rutinerte spillere. Klarer de å krydre dette med Stian Hellevik tror vi dette kan bli Sulas store aften. Det vil si at de for en gangs skyld i alle fall tar seg videre fra kvartfinalen.



2) Israels venner
Dette er rett og slett et spennende og godt lag med flere sterke Rollon-spillere. Suren Jerad og Eivind Nordstrand er navn som klinger godt i lokalfotballen – og er humøret på rett plass kan dette laget nå langt. Men dette er Rollon-spillere, og da er humøret som hos en premenstruell kvinne: totalt uforutsigbart. Israels venner får håpe på god flyt og godt humør – da kan fort dette laget gå noen meter på vannet – som tidenes største Israel-venn, Jesus Kristus, i sin tid gjorde.


3) 2PL
Kjært barn har mange navn, sies det. Det kan man også si om denne gjengen. Spørsmålet er om det er kjært nok - eller altfor kjært. For denne gjengen har hittil blitt litt for enkle å slå i vennecup-historien. Men: igjen kan vi slå fast: Laget ser ut til å ta små, viktige steg mot et deilig avansement i dette sirkuset. Umiddelbart ser vi at laget har lokket med seg Vegard Skare, kjent fra Vestnes/Varfjell, som overgangsscoopet. Om resten av laget løfter seg opp til hans nivå, har vi troen på at dette laget kan overraske. Dessverre sliter vi litt med å se det. Og dermed putter vi nok laget opp på en kjip tredjeplass nok en gang.

4) Shells Angels
Dette er et lag som varierer voldsomt i prestasjonene. Sist var de noe sammenrasket – denne gang virker de å stille langt sterkere. Blant annet har Sigve Ferstad skrytt uhemmet av to av lagets spillere som han har tatt med seg fra den profesjonelle futsalserien i Bergen. Folkens: Nistirr på Martin Espedal og Herman Kverme lørdag og sug til dere all informasjon og lærdom dere kan. For ifølge Ferstad er dette klassespillere som alle kan lære noe av. Når det er sagt, sier det jo litt når vi putter laget sist på tabellen. Vi tror nemlig fallhøyden blir for stor og at laget vil slite med å fungere i lag når de har to såpass store stjerner. Dermed ser vi ingen annen utveg enn å putte laget sist i gruppa. Riktignok må du ikke sebort i fra at englene vil bite godt i fra seg. I så fall bør tanken til Shells Angels være full når turneringa starter, men dessverre tror vi den er tom før kvartfinalen starter.

(NB: Redaksjonen gjør merksom om at ikke alt som skrives trenger å være hundre prosent basert på fakta. Ha ellers en fin aften, Sigve).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar