HER ER LAGENE TIL ÅRETS FØRSTE CUP

Interessen til årets første vennecup var enorm - og turneringen var fullbooket allerede 12 timer etter fristen. Her er kjapp info om lagene som er påmeldt og som skal trekkes i grupper allerede lørdag.


Trekningen skjer under Futsal-KM på Sjøholt. Vi kommer som nevnt tilbake til gruppevurderinger og mer info om lagene den siste uka før turneringa. Før den tid gjengir vi her den kjappe Facebook-informasjonen som vi har gitt ut om hvert lag.
Lag 1) Myrulla. Har vært litt fra og til i Vennecup-sirkuset. Er meldt på av Kristian Søviknes, og består hovedsakelig av en gjeng fra nyopprykkede Norborg (til 3. divisjon). Kan stille et veldig godt lag på sitt beste, men varierer mye. Kvartfinale bør være et mål.

Lag 2) Grandiosabambarca. Et ungt, teknisk Skodje-lag som har bautaene Sigmund Mestad og Marius Fylling bakerst. Fikk sitt gjennombrudd i fjor - og virker forsterket både alders- og mannskapsmessig i år. Kan helt klart være en kandidat til topplasseringer i år også om nøkkelspillerne er med.

Lag 3: FK Sula: Igjen melder den lilla horden fra Sula på et lag. Denne gangen med flere nye spillere, ryktes det. Sula-gjengen - som faktisk har laget egen sang til dette formålet (!) - har ofte hatt store forventninger til seg. Men som alltid har de skuffet. I år har de mindre forventninger til seg, men vi tipper de overrasker litt likevel - for deretter å ryke ut i kvarten. Som vanlig.

Lag 4) FK Giske. Laget som var suverene og klart best i fjor er selvsagt med i år også. Siden laget vant samtlige fire turneringer i fjor, er de naturligvis heite kandidater til å vinne denne gang også. Har visstnok mistet et par spillere, men kjenner vi FK Giske-gjengen rett så har de nok hentet inn solide erstattere.

Lag 5) Underdogs. Denne Ålesund-gjengen har hatt forventninger til seg flere ganger, men har sjelden lykkes skikkelig. Har nok hatt litt for store utskiftninger og litt for lite futsalerfaring. Har likevel bra potensiale. Med litt mer erfaring med parketten, tror vi dette laget kan bite bra fra seg. Blir i alle fall ikke enkle å slå.

Lag 6) Norsken, svensken og dansken. I alle dager, sier om lagnavnet. Er meldt på av Erlend Coates fra Haram. En type som garantert får med seg en Harams-gjeng som holder et brukbart nivå. Men nye lag er sjeldent samspilt. Vi tipper dette laget trenger litt tid på seg før det kan hevde seg skikkelig i Vennecup-sirkuset.

Lag 7: YoungMoneyCashMoneyBillionaires. Vi hopper videre til dette laget, som også er nytt i Vennecup-sammenheng. Og her er det riktig å stoppe litt opp. Dette laget består nemlig av en del av junior-KMs klart beste spillere, blant annet AaFK-duoen Vebjørn Hoff og Elias Dahlberg. I tillegg har laget med seg en del av de mest lovende yngre spillerne i 3. divisjon. Et spennende lag, men spørsmålet er om fysikken er sterk nok til å gå helt til topps.

Lag 8) Onkel Skrue. Dette laget var best for to år siden, men skuffet litt i fjor da laget stilte litt forskjellig mannskap. Men har visst kjøpt inn drakter i år, og da skal det satses. Lagets stjerne Nicolai Rud hentes hjem fra Sverige, og da samles naturlig nok SIF-gjengen. En kandidat til å gå til topps er Skrue-gjengen, men i denne vennecupen blir det så steike tett at det er umulig å spå hvem som går helt til topps foreløpig.

Lag 9: Ballatasaray. Dette Skodje-laget er nok det aller yngste i Vennecup-turneringen 1. desember. Er et up and coming-lag, som har talenter som helt klart vil markere seg på fotball-Sunnmøre i årene som kommer. Var med på enkelte turnering i fjor, og hevdet seg brukbart. Laget må nok innfinne seg med at det blir en del tøffe kamper i år, men samtidig advarer vi: Pågangsmotet til denne gjengen er det ikke bare-bare å slå.

Lag 10: SensationWhite. Denne Molde-gjengen er nok det laget vi vet minst om. Har vært med en gang tidligere, og hadde så vidt vi husker ikke all verdens suksess da. Besto den gang av talentfulle Molde- og Træff-spillere, men ble nok et litt for "lett" lag den gang. Med tanke på mulighetene til å håndplukke spillere fra et ukjent marked, bør laget ha gode muligheter til å hevde seg. Vi innrømmer glatt at vi er spente på dette laget. Kan bli turneringens X-faktor.

Lag 11: Flipperdicks. Hellevik & Co. gir seg aldri. Har i en årrekke vært kjent som et stabilt vennelag i ulike turneringer på Sunnmøre. Var bra i Vennecupene for et par år siden, men stilte veldig ujevnt i fjor. Skal etter sigende ha samlet store deler av stammen i år og prøvd å stable på beina et fast lag. Med flere av Spjelkaviks støttespillere på plass, kan dette laget bli svært vanskelig å slå. Spørsmålet er om det bor nok mål offensivt i laget til å gå helt til topps.

Lag 12) Kanishis. Laget som det aldri er godt å forstå seg på. Har noen av Vennecupens beste spillere i blant andre Tommy Kanishi, men varierer veldig i antall og kvalitet. Kan slå de beste på en god dag, for deretter å tape neste mot et middelmådig lag. Får dette laget med seg en fast, stabil gjeng tror vi de kan bite godt fra seg, men vi tror nok ikke laget går helt til topps i år heller.

Lag 13) FC Namnam. En skulle nesten tro at dette var rekrutteringslaget til FK Giske. Består nemlig stort sett av spillere fra nettopp Giske, med en Giske - fornavn Joakim - i spissen! FK GIske har nok skrapet sammen de største navnene, mens dette laget består mer av arbeiderklassen. Blir neppe lette å slå, men i utgangspunktet tror vi det er litt for lite kvalitet i dette laget offensivt til at de scorer nok mål til å virkelig hevde seg i dette sirkuset.

Lag 14: Lokomotiv Blindheim. Det virker som om Vennecup-lagene er tidligere ute i planleggingsfasen enn tidligere og at kvaliteten blir deretter. Blindheim-gjengen stilte mye forskjellig i fjor, men tar etter sigende sikte på å samle en mer fast gjeng i år. Vi er usikre på dette laget. Har potensiale til å hevde seg på gode dager, men i utgangspunktet tror vi laget bare bør ha som mål å komme seg videre fra gruppespillet.

Lag 15) Pølsefesten. Er et av de mest tradisjonsrike lagene. Var kanskje det beste laget det første året, men har dalt litt siden. Mistet mye spillere og variert veldig. Det virker å være utgangspunktet foran årets sesong også. Er avhengig av å treffe på spillerne som hentes inn for å prestere skikkelig og bli en reell utfordrer.

Lag 16) 2 touch. Har spilt såpass mye innefotball i Vennecupen at bevegelsene snart bør være inne slik at man kan leve opp til lagnavnet. For selv om navnet er nytt, er gjengen ikke ny. Er meldt på av Jørgen Hovde fra Vestnes, og har med seg solide folk som Amund Stavem og Kevin Gravdehaug. Fortsatt litt ungt, så gull blir det neppe, men bør ha som mål å ta seg videre fra gruppespillet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar