GRUPPE D: FAVORITTENE MÅ INNFRI

Endelig! Endelig er vi inne i uka der vinterens første vennecup-mester skal kåres. Tradisjonen tro skal vi vurdere gruppene. Vi kjører i gang med gruppe D først ut!


1) FK Giske

Gjorde rent bord i fjor og er laget alle vil (bør ville) slå. Med vinnerskaller som Kjevik og Molnes på laget går det ikke an å ikke ville slå dette laget. Likefullt: Det går ikke an å påstå at et slikt lag ikke er favoritter i ei slik gruppe og at Giske er en het kandidat til å gå helt til topps. Har riktignok kvitta seg med et par Volda-importer, men ærlig talt: Kjevik, Molnes & Co. er ikke til å kimse av. Og dessuten kjenner vi vinnerviljen i dette laget godt fra før: Erstatterne som hentes inn, er definitivt kvalitet. Med andre ord er dette et lag som helt klart bør vinne denne gruppa klart. FK Giske er kanskje den største kandidaten til å gå helt til topps, men samtidig tør vi bemerke at det i år vil bli langt tøffere å gå til topps. Marginer vil spille inn oftere. I fjor hadde Giske hellet med seg i et par-tre straffekonker. Det skjer ikke - hver gang - igjen. Vi spår en tøffere Giske-vinter i år.


2) Pølsefesten
En gammel storhet, som må bevise at de fortsatt duger i år. Var det beste laget for et par år siden, men gikk på et par skikkelige blemmer i fjor. Ikke noe enkelt lag å slå, men mangler det lille ekstra til å true de helt beste lagene. Likevel: Laget har såpass mye kvalitet at ingen vil slå dette laget lett. Har en av cupenes beste keepere og et godt utgangspunkt bakover i banen. Utfordringen til dette laget er at de har mistet mange av spillerne som var med i oppstarten. Spørsmålet er hvordan disse erstattes. Markedet er ikke lenger enormt, men vi tipper Pølsefesten-gutta får med seg såpass med kvalitet at andreplassen bør være innenfor rekkevidde. Etter det kan alt skje, men helt til topps som i gamledager? Vi har våre tvil.

3) 2 Touch

Så var det denne Vestnes-gjengen da. Et lag det aldri er enkelt å slå. Men samtidig et lag som for sjelden vinner klare og komfortable seiere. Med jevne kamper må man ha marginer, og normalt har det bikket litt imot denne gjengen. Bør absolutt kunne gi Pølsefesten kamp om avansementet, men samtidig kommer det nok litt an på hvem man har med seg. I utgangspunktet hadde vi trodd at dette laget ville ha forsterket seg en del foran årets sesong. Har visst prøvd seg på Kanishi selv, men trolig fått nei av han. Har trolig fått med seg Vegar Skare, spilleren som nylig ble hentet til Sunnmøres Chelsea, nemlig Brattvåg. Laget har nok definitivt tatt steg fra i fjor, men vi tipper det er akkurat litt for lite til å klare avansementet denne gang.

4) Ballatasaray
Minner til dels på Grandiosabambarca for noen år siden, selv om dette laget riktignok er enda litt yngre og nok har litt mindre enkeltferdigheter. Med andre ord: Dette er et up and coming-lag, som i løpet av et par år vil ha spilt såpass mye futsal at de blir å regne med. Men foreløpig blir det nok litt for tynt til å hevde seg. Greit nok at talentet er der, men det er i all hovedsak spillere født i 1998. Det blir rett og slett litt for spinkelt i dette selskapet. Se ikke bort i fra at dette laget sørger for en skikkelig skrell eller to, men vi tror nok den første turneringa kommer litt for tidlig og blir litt for tøff til at laget tar seg videre. Men ydmyket og enkel motstand? Slett ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar