TO SVEKKEDE KJEMPER

Onkel Skrue herjet vilt i fjor og FK Sula var et lag alle fryktet. Denne gang er det ingen grunn til å ha altfor stor respekt for lagene.


SEKS KJAPPE OM GRUPPE B:

SE OPP FOR. Marcus Steffensen. Ballelegant fra Blindheim. Har planen om å ta etter faren som har banket inn mål på Sunnmøre i en årrekke.

TOPPSCOREREN. Johan Stormyr. Kommer til å skinne i fraværet av Rud/Mellingen.

TALENTET. Sigve Ferstad. Er talentfull. Til å ta bilder.

KEEPEREN. Andreas Sæter. God keeper, enkelt og greit. Gode igangsettinger og blir dermed et farlig angrepsvåpen.

OVERRASKELSEN. At Andreas Havnegjerde ikke blir gruppens toppscorer.

SKUFFELSEN. Om Sigve Ferstad ikke har med seg fotoapparat.

SLIK ENDER GRUPPE A:

1) FK SULA
Greit nok, Jostein Håland har ikke klikket fullstendig og betalt flybilletter hjem for islendingene Valsson/Einarson - selv om han er truende til det. Det ryktes nemlig at han har brukt henda så mye i bedriftsserien at han ikke engang orka å trykke ned på tastaturet. Med andre ord: pass dere for skitne triks om han er på banen. Ellers vil nok enkelte hevde at laget er litt svekket i forhold til dette, og vi kan til en viss grad være enig. Likevel skal dette laget bestå noen av de mest sentrale 4.-divisjonsskikkelsene fra Sula (jada, vi vet at LIL rykket ned i år, men poenget er der likevel). Dette er trolig det mest rutinerte og fysisk sterke laget som deltar lørdag. Laget har dessuten blitt litt mer vant til futsal-konseptet.  Vi tror dette laget er så solid bakover at de slipper inn få nok mål til å kunne hamle opp med de virkelig store.

FORELØPIG SPILLERSTALL: Egil Gresdal, Kent Robert Sørheller, Jostein Håland, Andreas Havnegjerde, Glenn Sagdahl, Calle Berntsen, Sondre Lunheim og Mats Nordstrand.

2) ONKEL SKRUE
Hva? Skrue på 2.-plass? Ja, det er faktisk sant. Umiddelbart ser vi at laget mangler storkanoner som blant annet Nicolai Rud som er opptatt med andre ting denne gang. Vi er litt usikre på erstaningene og kjører derfor laget ned på en 2.-plass. Tidligere har Skrue-laget vært bunnsolide i alle ledd. De har vært godt trent, hatt gode tekniske ferdigheter og ikke minst vært veldig samspilt. Tar vi med at laget er litt mindre samspilt og at litt spisskompetanse er borte, går vi derfor god for dette tipset. Men husk... Onkel Skrue har slått tilbake før.

FORELØPIG SPILLERSTALL:
Johan Stormyr, Simen Tangen, Sondre Kjølsøy, Jimmy Monsen, Jørgen Sørnes og Even Vestavik.

3) LOKOMOTIV BLINDHEIM
Velkommen skal dere være, Vebenstad & Co. Ryktene går i Ålesund By om at kaptein Tobias Vebenstad har hatt suksess på andre baner enn fotballbanen i det siste. Vi skal ikke utbrodere dette allverden, men vi kan vel si det sånn at vi tror lørdagen blir en liten nedtur. Riktignok har han fått med seg habile spillere i Sondre Follesø og Marcus Steffensen, men dette laget har aldri vært borti dette opplegget her før. Og jovisst, denne Follesø har prikket inn noen baller på Blindheimsbanen, men å hamre futsalballen i vinkelen er noe helt annet - i alle fall med tanke på presset fra det kokende publikummet på Gomertribunen. Dere trenger nok en cup til og en forsterkning eller to til før dere for alvor er i gang. Men kjekt at dere blir med, altså.

FORELØPIG SPILLERSTALL: Tobias Vebenstad, Joakim Hagen, Sondre Follesø, Mats Kroken, Andreas Sæter, Marcus Steffensen og Kristian Klemetsen.

4) SHELLS ANGELS
Vennecupens faste fotograf, Sigve Ferstad har meldt sin ankomst. Og dermed er fargeklattene Shells Angels tilbake i turneringen. Om vi skal si det sånn, så har dette laget vært litt huset med det rare i. Det er det denne gangen også. Fire av spillerne spiller ikke fotball til vanlig og ei jente er med. Likevel: Dette laget blir ingen walk in the park. Det blir neppe lett å score på dette heltmodige laget, og plutselig har Johann Kjerstad eller Sondre Leine puttet ett mål eller to.

FORELØPIG SPILLERSTALL: Sigve Ferstad, Emil Slettedal, Kristine Leine,  Kristian Longva, Marton Leine, Sondre Leine og Brede Waag.

KONKLUSJONEN:
I denne gruppa finner vi to av lagene som kan nå virkelig langt. I alle fall normalt sett. Både FK Sula og Onkel Skrue er litt svekket i forhold til vanlig, men bør kunne kjempe om seieren på en god dag. Vi kan strekke oss til å si at de ikke er favoritter. Lokomotiv Blindheim har et stort potensiale, men vi tror det blir litt for tidlig for denne gjengen. Shells Angels kan gjøre det store, men denne gangen tror vi laget er litt for variabelt til at det skjer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar