GRUPPA DER ALT KAN SKJE

Siden Onkel Skrue har innsett nederlaget denne sesongen og trukket laget, åpner tidenes mulighet for avansement for flere av lagene i gruppe A. Her følger vår vurdering.


SE OPP FOR. Tony Ristesund, FC Namnam. En farlig spiller ute. Vi er spent på å se han inne på parketten.

TOPPSCOREREN. Sondre Beite, Grandiosabambarca. Banket inn mål etter mål i senior-KM på hjemmebane tidligere i år og vil nok være innstilt på å kjempe om toppscorertittelen i denne turneringen også.

TALENTET. Anders Waagan, Ballatasaray. Den yngste av brødrene Waagan. Er nok for ung til å dominere her, men alderen tatt i betraktning er han spennende.

KEEPEREN. Ole Willumsen, Grandiosabambarca. Eier ikke frykt. Kaster seg ut i alt og er svært vanskelig å score på en mot en.

OVERRASKELSEN.  Tiki Taka Futsal. En gjeng med unggutter fra Skarbøvika. Et lag som nok blir for lett denne gangen, men som i likhet med Ballatasaray har mange tekniske, lovende unggutter.

SKUFFELSEN.  Marius Rogne, Hildre Turn. Er visst på plass i Danmark for å være toppidrettsutøver. Vi tror det har blitt litt for mange øl og Bjørn Eidsvåg-sanger over grensa og at formen derfor ikke er slik som den bør være til høstsesongen her i Norge.

VISSTE DU AT...  Dette uten tvil blir tidenes yngste Vennecup-gruppe?

1. Grandiosabambarca
Ungguttene fra Skodje mangler forrige turnerings store spiller og toppscorer, Håkon Opsal, men skal fortsatt ha nok kvaliteter til å ta seg greit videre fra gruppespillet. Spesielt siden dette er ei gruppe som ikke akkurat inneholder de som blir ansett som storkanonene. Imponerte sterkt sist og kom seg blant annet foran FK Giske i gruppespillet. Kom til finalen, og tapte som ventet der mot suverene FK Giske som nå hadde strammet inn siden gruppespillet. Opsal er viktig for laget, men laget består av mange hardtarbeidende spillere som gjør at det er et vanskelig lag å slå. Vi spår gruppeseier, men at laget nok får det tøft i en kvartfinale og evt. semifinale.

2. Hildre Turn
Siden Hildre Turn kom inn i gruppen med fem lag kan bredden blir avgjørende, noe som Hilde Turn vil ha en fordel av. Laget har flere av de gamle fra det gamle «storlaget» til Brattvåg IL i 2.divisjon for junior, som var under Sverre Ulstein Fjørtoft. De har en ledertype i bodybuilderenOle Marius Otterlei, og teknisk dyktige spillere som Steven Kjøllesdal og Joakim Roald. Spesielt sistnevnte er en uslepen diamant. Laget selv har uttalt at de spiller mest for å se bra ut, men redaksjonen må jo si at vi stusser litt på dette (gull av gråstein?). Uansett: Sportslig sett kan dette laget overraske! Så blir det til slutt spennende å se om de er like atletiske som lagnavnet tilsier, selv om Hildrebøndene ikke er kjent for akrobatiske hopp.

3. FC Namnam
Havnet i dødens gruppe sist, og røk som ventet ut. Men var faktisk bedre enn vi forventet. Vi tror egentlig at denne gruppa blir ganske jevn mellom de tre første lagene, og har Namnam marginene med seg kan det nå langt. At de minst blir blant de tre beste i gruppa er vi ikke i tvil om, men for å være helt ærlig sliter vi litt med å se at laget går videre fra en kvartfinale. Men kvartfinale? Det blir det - og laget blir ikke lett å slå ut.

4. Tiki Taka FC
Bortsett fra at dette laget er meldt på av meget entisuastiske Ruben Hoddevik Knudsen, vet vi veldig lite om dette laget. Men han er en lovende unggut som nok gjør sitt beste for å få med seg et best mulig lag inn til Skodje. Og med pågangsmot kommer man seg langt. Se derfor ikke bort ifra at dette laget gjør det godt, men kanskje først om et par år. For øvrig blir det svært spennende å se oppgjøret mot Ballatasaray - vi spår knapp seier til gjengen fra Skarbøvika, men kjenner vi publikum rett blir det nok Ballatasaray det heies på.

5. Ballatasaray
Den tyrkiske inspirasjonen til dette lagets navn er etterhvert overbefolket av falmede leiesoldater som Sneijder, Drogba og Baros. Vennecupens variant er derimot utelukkende lokale talenter som fortsatt har sine beste år foran seg. Waagan-brødrene, yngstebror Leine, Adrian Ytrelid og resten av laget vil garantert vise tekniske finesser, fotballglede og ungdommelig pågangsmot. Dessverre tror ikke vi at det holder til avansement - enda. For dette laget vil helt sikkert komme sterkere tilbake når de får et år eller to til på baken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar