GRUPPEVURDERING: GRUPPE A

Et lag lokale stjerner, et lag med to fryktede angrepsspillere og tre lag som er ganske ubeskrevne foreløpig. Her er gruppe A.

1) Onkel Skrue

Den gamle, ærverdige storheten. Laget som stort sett var uslåelige i de første turneringene, men som har skuffet fælt de siste utgavene. Merkelig nok har det blitt viktigere å oppnå Eurobonus Diamond hos SAS enn å vinne Vennecupene på Skodje... Skrue om det!

Laget har uttalt at de er revansjesugne og at de stiller sterkere enn på lenge. Det sistnevnte kan vi skrive under på at de gjør. Preben Sætre, Scott Fellows, Henrik Hansen, Ole Ringstad og Henrik Grimstad og Øyvind Hagen er på plass denne gang - i tillegg til gode Rud og Stormyr.

Riktignok påstår enkelte at flere av disse skal på julebord med Herd kvelden i forvegen, men alle som kjenner Sunnmørsfotballen vet at et julebord med Herd må være det nærmeste man kommer et alkoholfritt julebord på Sunnmøre i disse dager.

Dette laget kommer til å være blant de best trente uansett. Defensivt er dette laget bunnsolid, og nevnte Sætre putter nok noen mål han også. Vi tror dette laget cruiser gjennom denne gruppa nærmest som de vil. Spørsmålet vi stiller  er om det bor nok mål i dette laget offensivt når det virkelig tetner seg til. Her må Rud og Stormyr fungere dersom det virkelig skal bli bra.

2) Blandaball

Navnet kan tyde på at det er litt ymse på dette laget, og det kan vi vel for så vidt skrive under på. Her er det lagbyggeren Skuseth, venstreslegga til Gjerde, temperamentet til Honningsvåg og kraftpluggen Diallo som visstnok kunne blitt en enda bedre bokser enn fotballspiller. Dette ispekket noen forsterkninger fra Hessa-området gjør at dette laget er verdt å sette et lite utropstegn bak.

Offensivt er det absolutt ingen tvil om at kvalitetene er på topp. Diallo/Gjerde ville skremt de fleste utendørs. Fysikken skremmer nok flere innendørs også,  men rent fotballmessig er de nok hakket mer ustabile. Får de ting til å stemme, blir dette uansett farlig.

Vi tror laget tar en fin-fin andreplass i gruppa, men tror samtidig at laget er litt for ujevnt til å kunne gå helt til topps til slutt.

3) Ballatasaray

Enkelt og greit; På dette laget finner du kanskje noen av de aller største talentene som deltar i Vennecupen. Vi nøyer oss med å nevne Skodjes eget talent; Anders Waagan. Han holder nå til i AaFK-systemet og holder han beina på jorda blir han en kanongod spiller. NB: En advarsel til motspillere kan være å holde beina samlet.

Med andre ord: Dette er et ungt, talentfullt lag - men som allerede kan finne på å skremme de fleste. Teknikken, innsatsen og lagånden er det ingenting å si på, den slår de fleste.

Samtidig spørs det om den innekeeperen Ole Willumsen rekker å våkne til første kamp 11.30 og om Håkon Leine husker inneskoene sine, men vi satser på at det går bra.

Vi tipper de tar seg videre, men i fotball kommer du deg ofte et stykke om du har litt fysikk og rutine. Det feller nok dette laget til topps og vi tipper de får en slutt i kvartfinalen eller maks semifinalen.

4) Bunnlaget

Vi må være helt ærlige: Dette laget vet vi rett og slett ingenting om! Kombinasjonen moldensere og debutanter er ikke særlig god for vår del når vi skal gjøre research. Men det kan bare bli bedre etc...

Vi har likevel forsøkt å gjøre litt research, men Google er ikke særlig medhjelpelige. Ut ifra navnene ser vi at Kjetil og Magnus Nekstad trolig er i slekt, og vår gode venn Google forteller at førstnevnte bor i Birkelandsveien i Molde. Videre har Lars Erik Strandebø trolig Twitter, der heter han @Larsen_boe.

Laget ellers med seg blant andre Petter Heggdal, men om han er i slekt med den legendariske læreren ved Fagerlia videregående skole - nemlig Terje - vites ikke.

Anyway: Det pleier å være en viss realisme i det når lag velger å kalle seg for Bunnlaget. Det - og et terningskast - gjør at vår magefølelse ender på en litt skuffende 4.-plass. Men for all del; det er jo ikke bunnplassen det!

5) Ryke sikkert i gruppa

Ja, Jørgen, vi tror faktisk dere gjør det. Og det med et brak. Romsdalingen Jørgen Hovde har blitt en gjenganger i Vennecup-sirkuset og har de siste årene skiftet både på mannskap og lagnavn.

Her finner du kjekke navn som Daniel, Ken, Kay og Joachim. For øvrig nok et lag vi ikke vet all verden om, men vi tar vel ikke veldig feil om dette er et nogenlunde ungt lag som trolig trenger noen turneringer på seg.

Vi tipper Jørgens lag vil gjøre det sterkere etter hvert som de får mer spilletid i lag, men at det nok blir en for tidlig exit denne gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar