GRUPPEVURDERING: GRUPPE B

To lag som uten tvil drømmer om å nå langt, et par utfordrere - og trolig en dumpekandidat. Her har du vurderingen av gruppe B.


1) Vestnes Futsal
Nå begynner vi å snakke, Tommy Kanishi. Ut fra navn, meritter og innefotball-erfaring kan vi ikke skjønne annet enn at dette laget skal være blant favorittene til å gå helt til topps den 14. desember.

Her har du kanskje turneringens beste spiller i Simon Tomren, råskapen til nevnte Kanishi og og venstreslegga til Finn Alvestad. Dette – kombinert med en jevnt over bunnsolid tropp – gjør at vi tror laget i alle fall vinner denne gruppa greit om alle navnene faktisk møter opp.

Vi har gjentatt til det kjedelige at vi ofte har trodd Kanishis lag ikke alltid har hatt det beste samspillet, men denne gang ser det faktisk ut som om de har fått med seg en solid gjeng.

Samtidig må vi vel innrømme at vi stiller et lite spørsmålstegn ved keeperplassen. Jimmy Monsen har nok ikke fotballerfaring som keeper, men har stått litt i mål i håndballen. Det kan slå ut begge veier – for vestnesingene får vi håpe det slår positivt ut.

2) FK Sula

Vårt alles kjære FK Sula. Laget som er litt som Liverpool. Skyhøye forventninger og overtroiske folk rundt laget som svever høyt før hver eneste sesong, men som skuffer hver bidige gang noe kommer på spill.

Samtidig et lag det har blitt artig å slå på grunn av denne opphausingen på forhånd. Ikke minst har jo det blitt artig når laget har hatt folk som Jostein Håland og hissigkråkene Valsson/Mini på laget.

Men: Nå har Håland tatt grep. Han er lei av å bli ydmyket og har – kanskje ufrivillig – skiftet ut nærmest hele laget. Helt ærlig tror vi det bare er positivt rent sportslig sett. Dette er et ganske ungt lag, bestående av nåværende eller tidligere Langevåg-gutter. Du har AaFk-talentene Ahmedzai og Tafjord, playmakeren Eirik Sandvik, innsatsen til Devold og Moldvær og de tekniske finessene til Nikolai Vadseth.

Jevnt over et teknisk, godt lag som bør ta seg videre fra denne gruppa ganske  greit. Helt til topps går det neppe, men så lenge Jostein Håland først og fremst tar seg av coachingen fra sidelinjen – og ikke spiller selv – går de i alle fall et godt stykke.

3) SensationWhite

Dette er et lag som har imponert oss tidligere. De har – med all respekt – kanskje ikke den spilleren med det hardeste skuddet, den mest fantastiske teknikken eller den største bicepsen – selv om Ole Kristian Gautvik pumper det han kan.

Men om de ikke har den utpregede eneren, har de et helt sett av gode fotballspillere som blir vanskelig å bryne seg på for samtlige lag. Alle har spilt på noenlunde høyt nivå ute, alle er brukbart godt trent og det er i det hele tatt et jevnspilt, godt lag som vi tror tar seg videre ganske greit. Men: Det de har trolig havnet i den tøffeste gruppa, og da blir det nok tredjeplass for Tobias Rødseth & Co. som trolig bare vil bli bedre og bedre utover i turneringa.

Og skulle Tobias selv virkelig våkne til, kan det nå virkelig langt. Men vårt stalltips blir i denne omgang en kvartfinale.

4) Ninjadrops

Endelig er Jonathan Mulelid og Ninjadrops tilbake i vårt selskap. Velkommen skal dere være!
Et lag det egentlig er vanskelig å si hvor havner siden de har variert såpass i både prestasjoner og mannskap. Kapteinen selv, Jonathan, har imponert oss tidligere. Her får du fart og avslutningsferdigheter  selv Christian Benteke ville vært stolt over.

Spørsmålet er hva han får med seg når gribbene fra FK Giske stjeler med seg det som kan stjeles fra Giske kommune. Vi må innrømme at det er et par ukjente navn for oss, men folk som Luis Fernando Klauset og Hans-Martin Synnes vitner om en viss kvalitet i laget.
Men ei tøff gruppe er dette, og vi tror nok laget må ta til takke med den litt kjedelige 4.-plassen i denne gruppa.

5) Skodjereites beste menn

Dessverre Tore, men vi føler oss nok ganske trygge på at dere blir jumboen i denne gruppa. Rett og slett fordi dere har havnet i det som trygt kan kalles dødens gruppe.

I denne gruppa finner du kvalitet i alle ledd – og selv om de fleste skal slite med å matche vinnerviljen til Tore, tror vi det blir litt for tynt for dette debutantlaget.

Men det er som vi sier til alle jumboer vi har utkåret: Motbevis oss gjerne. Ingenting er morsommere enn det og nå har dere forhåpentligvis fått litt ekstra motivasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar