DEN TØFFESTE GRUPPEN

Hallvard Westad, Christian Mork og Daniel Gjerde på hvert sitt lag. Når gruppe D spiller er det bare å benke seg på tribunen for full spenning. Her er vår siste gruppevurdering.

1) Flipperdicks
Den regjerende mesteren, som vant på straffer sist, har forsterket foran lørdagens cup. Spjelkavik-spillerne Emil Viddal, Ole Valaas og Aleksander Hagerup er alle spillere som hadde forsterket samtlige lag på i denne cupen. I tillegg har de med seg x-faktoren i Stian Gunnar Hellevik, som tydeligvis har fått fri av kona til å være med. Kombinert med den faste gjengen som bruker å være med lukter dette krutt. Bakerst står Marius Halvorsen alltid bunnsolid inne, og anført av Jan Erik Hellevik lukter det overganger i full tempo. På topp vil Westad - som scoret 15 mål sist - alltid være et uromoment. Spørsmålet er imidlertid hvor mye - eller lite - han jobber bakover. I de fleste kampene funker dette perfekt, men spørsmålet er å finne balansen når man møter bedre motstand. Da hjelper det ikke å forsvare seg med bare tre mann, tror vi. Alt i alt er dette noen av de bedre spillerne i 4. divisjon på Sunnmøre, og satt sammen på et lag bør det bli bra. Vi tror det holder til gruppeseier.

2) Dei med svarte drakte
Det var i all hovedsak denne gjengen som vartet opp med feiende flott fotball under junior-KM i Ørskoghallen. Laget gjorde rent bord og sikret KM-tittelen - og har åpenbart lyst på mer. Vi tror imidlertid at denne gjengen skal få erfare at Vennecupen på Skodje kan by på et vel så høyt nivå. Her skal man få kjørt seg og bli satt på prøver av langt mer rutinerte innespillere. Vi er meget spent på hvordan denne gjengen takler det fysiske og det defensive. Det som derimot er helt klart, er at om denne gjengen først får flyt - så kan det virkelig gå på skinner. Sætrenes, Mork og resten av Hødd-juniorene har tekniske ferdigheter som mange misunner dem. Bakerst har de blant andre Ole Ringstad, som kom med på turneringens lag sist. Helt bakerst står Henrik Hansen alltid godt i et sjuermål. I det hele tatt virker det som et godt sammensatt lag, som kan varte opp med strålende futsal. Utfordringen er når man møter eldre og mer kynisk motstand. Derfor tror ikke vi det holder helt til topps her.

3) Team APA
Storscorere i Daniel Gjerde, Johann Valsson og Andreas Havnegjerde på et lag burde lukte krutt. I alle fall når man kombinerer det med unggutter som Jørgen Sørnes (SIF), Oliver Hollingsæter (Herd) og Vegard Krøvel (AaFK). Det sies i tillegg at man har lykkes i å stjele Marius Ødegaard (Herd) på overgangsmarkedet - han melder etter sigende overgang fra Ålesund Thugs. Så var det det å sette sammen et lag til å fungere i en helhet. Jostein Håland er den defensive bautaen som rydder det meste unna. Men vi må nok skuffe ham når vi ikke kan omtale han som noen kreativ i gangsetter. I det hele tatt er vi spent på hvordan dette laget vil klare seg defensivt. Ikke har laget keeper enda, og da blir det foreløpig vanskelig å ta noe standpunkt. Samtidig - hvor gode er egentlig Daniel Gjerde og Johann Valsson på ei lita flate med parkett? Og er den fysiske kapasiteten til "Mini" Havnegjerde god nok til å takle intensiteten som kreves? Godt mulig, men i og med at dette laget debuterer innendørs tør vi ikke annet enn å spå de på tredjeplass i denne tøffe gruppen.

4) Fernet Branca
Lenge hadde vi trodd at denne gjengen skulle være dyktigere i å hive nedpå nettopp Fernet Branca enn å score mål i en futsalturnering. Og ja, en del av dem tror vi faktisk fortsatt er det. Har riktignok fått med seg bautaen Eirik Fylling som vil være pådriver defensivt. Folk som Phongsak Bunchuen, Tarjei Tennebø og Eirik Kjerstad vil også overbevise med kondisjon av en annen verden. Det kan trenges på dette laget, for selv om laglederen hevder Oscar Ulvestad er som Lionell Messi, så har vi vår tvil. I alle tilfelle; Dette laget har så absolutt havnet i dødens gruppe. Har meldt på elleve stykker, og vi blir imponert om alle møter opp lørdag morgen. Møter imidlertid alle opp, er det liten tvil om at pågangsmotet og kvalitetene til denne gjengen totalt sett kan føre til en del spennende kamper. Vi er imidlertid spent på hvem av Espen Skarbø og Per Espen Thorsen som skal stå i mål. Her har laget definitivt et luksusproblem.  I denne gruppa tror vi likevel ikke at det holder uansett. Motbevis oss gjerne, men vi tror dere har større sjanse til å vinne festen lørdag kveld enn denne gruppen her.

I morgen avslutter vi vår vurderingsrunde med å avsløre hvem vi tror vinner cupen.

1 kommentar:

  1. Sitat: Samtidig - hvor gode er egentlig Daniel Gjerde og Johann Valsson på ei lita flate med parkett?
    Svar: cirka like gode som digre Hjelvik. Spilles det på spesielt små parkettbiter i Skodje?

    LUFC

    SvarSlett