ER FESTEN SLUTT FOR PØLSESPISERNE?

Laget Pølsefesten vartet opp med flere gode futsalprestasjoner i fjor. I år spørs det om laget får det tøffere. Vi har sett nærmere på gruppe A.

SEKS KJAPPE OM GRUPPE A:

SE OPP FOR. Tommy Kanishi (Kanishis). Enkeltspiller som kan gjøre det meste om humøret er på riktig plass.

TOPPSCOREREN. Eirik Hjelvik (Pølsefesten). Er revansjesugen etter svak scoringsrate i fjor.

TALENTET. Håkon Opsal (Grandiosasambosa). Teknikk og rå kraft. Regjerende storscorer i flere aldersbestemte futsal-KM.

KEEPEREN. Dag Indreeide (Pølsefesten). Spiller ikke fotball til vanlig, men har reaksjonsredninger få hadde sett for seg.

OVERRASKELSEN. Lag X. Foreløpig vet ingen hvem som stiller opp. Det eneste vi er sikre på er at det blir et lag for historiebøkene.

SKUFFELSEN. Tony Ellingsen. Vil være mer opptatt av å legge ut statuser på Facebook enn å forhindre baklengsmål under cupen.


SLIK ENDER GRUPPE A:

1) KANISHIS
Husker dere Team Rekdal? Manager Tony Dragnes har riktignok vært altfor sløv og fortsatt ikke meldt inn spillerne, men tar vi ikke feil henger det sammen med at han har lagt bak seg et forholdsvis sløvt halvår. Men greit nok, han trenger ikke å være verdens best trente om han lykkes med å overtale et par tre av de beste Rekdal-spillerne til å melde overgang. Tar du med at laget har Tommy Kanishi, Vegard Skare og et par Vestnes/Varfjell-spillere til, bør man ha et lag som bør kunne kjøre over en del motstandere i dette selskapet. Men å ha ferdigheter er en ting. Utfordringen til dette laget ser av og til ut å være samhold og vilje. Herlighet, vi vet at dere koser dere, men vis det litt og da vel. I så fall ønsker vi dere lykke til.

(PS: Odd Grande er dommer i år også, Kanishi. Han har sagt at han gleder seg til å treffe deg igjen.)

FORELØPIG SPILLERSTALL: Ikke rapportert inn enda.

2) PØLSEFESTEN
Er festen snart over? Er dette laget som har overprestert mest? Er Bårdsgjære, Tetlie, Hjelvik bare feite? Og går det an å ha spillere som Bårdsgjære, Indreeide og Sortehaug som knapt har spilt fotball i år på et lag som har som ambisjon å hevde seg i dette selskapet? Nei, vil en del si, men faktum er at dette laget på merksnodig vis sniker seg videre helt til semifinalen (og deretter taper den). Men ok, da. Laget har da vel litt å by på.  Selv om laget slipper inn en del mål, scorer de som regel enda flere fordi de har en del veldig gode futsalspillere. Har spilt mye, er samspilt og vil nok komme brukbart sterkt utover sesongen. Men mangler viktige Vegard Hjelvik i første turnering. Målgarantisten Eivind Erstad er neppe med i år, og med det som bakgrunn tror vi laget - i alle fall i første turnering - får det litt tøffere enn tidligere.

FORELØPIG SPILLERSTALL:
Dag Indreeide, Eirik Hjelvik, Lennart Tetlie, Tobias Sortehaug, Ole Tangen, Magnus Strømmen og Christoffer Bårdsgjære.

3) GRANDIOSASAMBOSA
Lars Even Beite har flyttet til Stranda og begynt å jobbe for Grandiosa. Derav er navnet på dette nye laget. Men selv om grandisen bare koster noen kroner og øvrig junkfood er tilnærmet gratis, er ikke Bamse-Lars blitt noen bamse i ordets rette forstand. Han er rett og slett blitt en topptrent futsalspiller. Tar du med at laget har glimrende individualister som Håkon Opsal, Eirik Høivik og Sondre Beite, er dette et lag som bør holde beina samlet for å unngå tunneller. Murbrekkeren bakerst er Marius Fylling som svært mange skal slite med å komme seg forbi. Men ja, så var det dette med å fungere som et lag. De offensive er glad i å drible selv, og er gjerne ikke de som jobber hardest nedigjen - selv om Sigmund Mestad tar mye av jobben. Laget er forholdsvis ungt, mangler litt muskler og sliter nok litt på erfaringen. Vi tror heller ikke det er noe sjakktrekk å være hele elleve spillere, siden det fører til lite spilletid og gjerne litt ujevnt nivå. Så selv om laget har en del svære futsaltalenter, må vi nok tippe laget på tredjeplass og dermed tidlig exit.

FORELØPIG SPILLERSTALL:
Andreas Beite, Benjamin Bye, Eirik Nakken Høivik, Håkon Opsal, Lars Even Beite, Marius Fylling, Ole Willumsen, Ole Tobias Nilsen, Petter Leon Valde, Sigmund Mestad og Sondre Beite.

4) LAG X
Dette laget har fått dette navnet fordi vi rett og slett ikke vet hvem det er enda. Men uansett: vi føler oss forholdsvis trygg på at dette laget skal slite med å sjokkere futsalspillerne i Gomerhuset. Vi tror derfor at det blir 4. plass uansett - selv om vi vet at to forskjellige grupper jobber med å stable på plass et lag. Hvis ikke dette lykkes, vil dette laget bli fylt av en del Skodje-folk. En del av dem på A-laget er for all del gode spillere, men for å fylle opp laget må et slikt lag ut på bygda og da er det gjerne slik at disse ikke akkurat spiller på Real Madrid til vanlig. Men for all del; humor, humør og fotballglede blir det garantert. Men vi spår  dessverre en 4.-plass likevel.

KONKLUSJONEN:
Ingen av de vi anser som de virkelige storkanone er med i denne gruppa. Kanishis har et toppnivå som er meget bra, og som kan nå langt. Pølsefesten er litt svakere enn i fjor, men tar nok Grandis-laget på rutinen - selv om vi mener dette er en overraskende jevn gruppe.  Lag X er det vanskelig å si altfor mye om, og derfor blir de plassert sist. Alt i alt en gruppe der mye kan skje, men vi tror ikke noen av disse lagene vinner turneringen.

2 kommentarer:

  1. Pølsefesten sniker seg til finalen? Meina å huske at det blei sisteplass i gruppa under forrige turnering :)

    SvarSlett
  2. Meinte såklart semifinalen!

    SvarSlett