REVANSJELYSTNE GRUPPEFAVORITTER

Flippedicks hadde nok som mål å ta sammenlagtseieren i fjor, men måtte se seg slått av Onkel Skrue. Grunnlaget til å revansjere seg i år bør legges i denne gruppa.


SEKS KJAPPE OM GRUPPE C:

SE OPP FOR. Adrian Hagerup (Flipperdicks). Formen kunne nok vært bedre, men få er tryggere i avslutningsøyeblikkene enn denne fyren. Slepen.

TOPPSCOREREN. Hallvard Westad (Flipperdicks). Er nok i så dårlig form at han i enda større grad enn tidligere står igjen på topp. Det betyr mål fra storscoreren.

TALENTET. Ulrik Havnsund (Joga Bonito). Har storspilt som høyreback for Brattvåg i år. Er han like god inne, har han mye å gå på.

KEEPEREN. Marius Halvorsen (Flipperdicks). Kompromissløs keeper som kaster seg inn i det meste. Strålende på strek.

OVERRASKELSEN. Håkon Bjørdal Leine. Er bare 14 år, men har fått dispensasjon til å være med. Vi er spent på hvordan han takler dette nivået.

SKUFFELSEN. Kristian Søviknes (Myrulla). Er lagets store profil, men ryktene sier at han ikke skal være med. Dermed forsvinner mye av den fantastiske karmaen til Myrulla.

GRUPPEVURDERING:

1) Flipperdicks
Laget har solide tradisjoner i vennecup-sirkuset og ble bare slått av Onkel Skrue i sammendraget i fjor. Vi vet at Jan Erik Hellevik fortsatt har søvnløse netter av den grunn og at viljen til revansje er stor. Vi ser nok heller ikke på Flipperdicks som den aller største favoritten i år, men at laget fortsatt har et solid lag som bør kunne kjempe helt i toppen er det liten tvil om. Laget burde også være godt nok til å vinne denne gruppa, selv om stjernespilleren Adrian Hagerup sies å ha briljert mer på Spjelkaviks opprykksfest enn på banen de siste ukene. Totalt har laget med seg fem spillere fra Spjelkaviks opprykkslag i år, og om ikke suksessen har gått i hodet på gjengen - som ikke er veldig usannsynlig - tyder det jo på at nivået er forholdsvis bra på disse spillerne. Har dessuten med seg Skøyes egen forsvarsspiller Jan Erik Hellevik og MSILs glemte stjerne Hallward Westad. Tar vi ikke feil har han fortsatt en regel om å ikke gå bak egen halvdel, og dermed venter det nok en del scoringer fra han i løpet av turneringen.

2) Myrulla
Greit nok så mangler Kristian Søviknes i denne turneringen. Enkelte vil vel hevde at Myrulla ikke blir det samme uten denne ballmagikeren fra Norborg-land. Men neida, lillebror Kristoffer har tatt over som lagleder og tar vi ikke feil vil han beholde den posisjonen i ganske mange år til. Myrulla er med andre ord kommet for å bli og har med seg et forholdsvis habilt lag til Gomerhuset. Nevnte Kristoffer er lagets stjernespiller offensivt med sitt rykk og tempo. Utendørs er denne Søviknes - iallefall hos MSIL - kjent som en hissigpropp som sparker i både øst og vest, men på dette laget har rolige karer som Larsen, Urke og Kalvø-brødrene åpenbart gitt han beskjed om å roe seg. Myrulla er blitt et taktisk godt skolert futsal-lag som nok kommer til å hevde seg bra. Som alltid er det et visst spørsmål rundt keeperproblematikken, men får Myrulla på plass dette er det fullt mulig å hevde seg - selv om vi fortsatt mener vi ikke har kommet til noen av sammenlagtfavorittene enda.

3) Joga Bonito
Play beautifully, menes det med Joga Bonito. Det betyr at vi gleder oss veldig til å bli overrasket i Gomerhuset av at dette laget skal varte opp med helspark, vakre tuneller og nydelig lagspill. For vi har ikke altfor stor tro på at det er hovedmedisinen til Thomas Årvik, Kristoffer Holmen, Even Vatneødegård & Co. Her ser vi i stedet for oss knallhard innsats av folk det er vanskelig å gå forbi. Riktignok har laget karer som Eirik Tomren og Ulrik Havnsund på laget, men førstnevnte har etter det vi forstår trappet ned som fotballspiller for å spille breddefotball på mosjonistnivå i lag med Ravn. Det fører riktignok til at han nok har litt overskudd i Gomerhuset, og det er vel totalt sett liten tvil om at samtlige på dette laget er forholdsvis talentfulle spillere som gjør det godt på sitt nivå. Spørsmålet er om dette er godt nok mot flere av 3.- og 4.-divisjons beste spillere rundt om? Vi har våre tvil, markerer outsider bak lagnavnet og plasserer laget på 3.-plass i denne gruppa.


4) Young Boys
Det sveitsiske laget Young Boys er kjent for å ha en gjeng med skikkelig fanatiske supportere. Vi håper riktignok at Vennecup-versjonen av Young Boys ikke stiller opp med navnebrors hooligans i Gomerhuset, men at dette laget har potensiale til å bli årets publikumslag er det liten tvil om. Har som eneste lag fått dispensasjon til å stille med en 14-åring; Håkon Bjørdal Leine. Litt spesielt at han har søstra som fotballforbilde, men med tanke på at det er den aldersbestemte landslagsspilleren Kristine sier det litt om fotballgenene i familien. Vi skal innrømme at vi ikke vet altfor mye om dette laget, men navn som Olav Johan, Amund Emil og Eivind sender nok signal om at noe er på ferde her. Kanskje ikke i år siden vi tror dette laget blir litt for ungt og spinkelt til å hevde seg allerede, men på sikt - om laget får litt rutine og kjøtt på beina - har vi tro på at dette kan være et talentfullt lag som kjemper i det gjeve selskap om noen år.

OPPSUMMERING:
Flipperdicks er et av lagene som på en god dag kan kjempe om tittelen. Myrulla er også et bra lag, mens Joga Bonito er outsidere i våre øyne. I utgangspunktet skal ikke Young Boys ha sjans i dette selskapet. Heller ikke denne gruppa er voldsomt skremmende, men vent til i morgen. Da smeller det.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar