KNALLHARD KAMP I DØDENS GRUPPE

Gruppe D fremstår som den desidert tøffeste i denne utgaven av MX-Sports Vennecup: Her ryker minst et storlag! Vi har sett nærmere på gruppa der regjerende mestre Onkel Skrue befinner seg.


SE OPP FOR. Nicolai Rud (Onkel Skrue). Den enkeltspilleren som kanskje imponerte aller mest i fjorårets sirkus. 

TOPPSCOREREN. Daniel Gjerde (Underdogs). Gudbenådet venstrefot som skyter på alt som rører seg. Det eneste usikkerhetsmomentet er hvordan han takler futsal. Her blir det fugl eller fisk.

TALENTET. Robert Ekroll (D e gratis pølse i kiosken). Født i 95, men oser likevel rutine. AaFK-junior som kan å stenge igjen målet.

KEEPEREN. Henrik Hansen (Onkel Skrue). Antakeligvis den som må redde færrest skudd i løpet av hele turneringen. Tar nok det meste av det som kommer også.

OVERRASKELSEN. Kenneth Kjevik (FK Giske). At han ikke blir toppscorer, altså.

SKUFFELSEN. Mathias Kringstad (FK Giske). I fjor skrøt vi Mathias Kringstad - noe ubegrunnet - opp i skyene. Har han tatt til vettet og sett at han ikke har sjans til å overprestere mer? Frykter han å ødelegge sitt gode rykte? Ikke vet vi. Men at han ikke er påmeldt FK Giske er en stor skuffelse.

GRUPPEVURDERING:


1) Onkel Skrue
Den store forskjellen på dette laget fra i fjor er at spillerne som utgjør laget har rykket opp til andredivisjon. Laget har også mistet meget gode Joakim Mellingen, men erstatterne er ikke å kimse av. For la det være sagt først som sist: dette er et lag uten svake punkter, fra keeperplassen til ytre venstre. De er godt samspilte og sammensveiset, og er tross alt regjerende mestere. Det eneste de mangler er skikkelige
drakter: fillete T-skjorter fra Dressmann tar seg dårlig ut, selv på sossete bygutter. Onkel Skrue er den største favoritten til å vinne årets første turnering, men vær oppmerksom på at SIF har opprykksfest kvelden før. Og alkohol har tatt knekken på store spillere fra Hessa før..

2) FK Giske

Dette laget huskes best for den klassiske matchen mot FK Sula i kvarten i fjor, da legendariske Odd Grande måtte storme ned fra sin sårt tiltrengte pause på tribunen for å roe gemyttene og ta kontroll på matchen. Uten å tørke av seg ketchupen først.  FK Giske har ikke glemt  2-3-tapet i denne bataljen, og er selvsagt svært sugne på å revansjere denne exiten nå. Et evnetuelt møte mellom FK Giske og FK Sula vil være det nærmeste vi kommer en hatkamp i denne venne-sammenheng. . Kenneth Kjevik formelig stinker det mål av, og i Jonathan Jacobsen og Anders Molnes er soliditeten bakover på banen på plass – spesielt vet
Molnes  å ta for seg: han ser kanskje uskyldig ut med de blonde lokkene sine, men dette er det nærmeste vi kommer en Materazzi eller Pepe i denne turneringa. Steffen Oksnes Elde styrker laget betraktelig – og det sier det meste om kvaliteten på laget. Dette er faktisk et lag som kan vinne hele turneringen - bare marginer vil avgjøre.

3) Underdogs
At  marginer vil avgjøre bekreftes at dette laget settes opp på tredjeplass. For dette er også et lag som plutselig kan stå igjen som seierherrer til slutt.  Laget består av spillere som Daniel Gjerde og Eivind Greven Nordstrand - det fineste Rollon har å by på – sett bort i fra  gamleordfører Tonning og Rollon-patriot Fløyte-Per. Pluss på med halve SIF-forsvaret (Sørnes/Monsen) og den overdimensjonerte brystkassa til playboyen Frank Karlberg – så har du et lag som har både fysikk og ferdigheter i bøtter og spann. Vi har faktisk på følelsen at vi får noen episke oppgjør i denne gruppa – spesielt ser vi fram
til matchen mellom Giske og Underdogs: her er det bare å finne fram isposene for førstehjelpsmannskapet, proppe ørepropper i uskyldige barneører og tipse dommersjef Grande om å ha nok kort i brystlomma.

(PS: Vi  ser oss nødt til å forberede hvert et lag til å akseptere et tap i denne gruppa!)

4) D e gratis pølse i kiosken
For å være litt infame: dette laget består av de spillerne som ikke er gode nok til å spille på Underdogs. Selv om spillerne har en fantastisk juniortrener i Rollon, har ikke disse vokst nok til å kunne gå videre fra denne gruppa. Laget har riktignok den hardtarbeidende fleksnesen Andreas Røst på laget, men i denne gruppa er det lovende juniorer (som isolert sett er mange gode fjerdedivisjonsspillere) som møter flere av Sunnmøres aller beste fobtallspillere. Det tror vi blir rått parti. Men fortvil ikke:  En ting er sikkert og det er at det blir mange pølser i kiosken for dette laget: tre kamper og det er bare å stille seg i køen foran pølsebua.


OPPSUMMERING:
Dette er gruppa som lukter av sprit og parfyme: her er det 33 prosent som gjelder – fordelt på de tre storlaga Onkel Skrue, FK Giske og Underdogs. Den siste prosenten
tilfaller De e gratis pølse i kiosken – for så store favoritter bør de andre lagene være.  Selv om det faktisk er mange gode fotballspillere der også.. Vi har vanskeligheter med å skille mellom Skrue, Giske og Underdogs – men tror faktisk Underdogs ryker her – men det er kun en slags følelse vi har siden vi mistenker at Underdogs har minst futsalerfaring av disse lagene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar