VIL SKREMME VEKK MOTSTANDERNE

En skikkelig ildsjel, egen sang og en gjeng med staute mannfolk fra Sula og Island. FK Sula blir bokstavelig talt ikke lett å skubbe bort fra førsteplassen i denne gruppa.

SEKS KJAPPE OM GRUPPE B:

SE OPP FOR. Karl Peter Sjøholt. En glimrende offensiv innespiller. Mange skal få slite med å ta fra dette balltalentet ballen.

TOPPSCOREREN. Glenn Sagdahl. Er nok den mest meritterte vennecup-spilleren. Har mer erfaring etter i fjor og vet hva som skal til for å score i år.

TALENTET. Andreas Olsen (Tiki-Taka Futsalklubb). En kreativ midtbanespiller som allerede har fått mye spilletid for Spjelkavik i 4. divisjon i år. Vi er spent på hvordan han vil prestere på parketten.

KEEPEREN. Stein Erik Barlindhaug. Vokter målet like godt som enkelte av hans sambygdinger vokter badeplassen Nesten.

OVERRASKELSEN. Outlandish. Et lag vi ikke har noe som helst peiling på. Det gjør at vi er meget spente på hva de stiller med.

SKUFFELSEN. Jostein Håland. Er skyhøyt oppe i forkant. Har dessuten altfor høy selvtillit på grunn av gode tilbakemeldinger om FK Sula-sangen han har laget. Dessverre står ikke ferdighetene hans i stil. Vi tipper han altfor fort ender på benken. Dessverre.

GRUPPEVURDERING:

1) FK Sula
Viglundur Einarsson og Mats Nordstrand er ikke karer du ville møtt i ei mørk bakgate. Hadde du hatt valget ville du nok helst ikke ha møtt de på parketten heller, men ikke fordi de er så svære, knallharde og fysiske som du nok frykter. Men rett og slett fordi det er to fairspillende og gode futsalspillere som få sliter med å komme seg forbi. For det er nok den største styrken til FK Sula: Dette laget består av knallharde typer bakover på banen. De fleste skal slite med å score på dette laget som har store ambisjoner. Lagets store ildsjel er Jostein Håland som utrolig nok har laget en egen sang til FK Sula. Dessverre er ikke balltalentet til Håland like stort, men det kompenserer han med knallhard innsats. Vær forberedt på taklinger bakfra og en dytt i brystkassa om denne karen entrer bana. Framover på banen har laget dyktige spillere i Johan Valsson og Glenn Sagdahl.  Sistnevnte har potensiale til å bli en strålende innespiller om han unngår skadeproblemer og spiller for fullt. Laget har ellers med seg den rolige og avbalanserte spissen Andreas "Mini" Havnegjerde, som er veldig glad i å prate med cupens dommersjef Odd Grande (Så hyggelig gjort, Mini!). Alt i alt består FK Sula av et bunnsolid lag som de fleste vil slite hardt med å slå.

PS: Det hadde vært moro om 5.- og 6.-divisjonsspillerne på FK Sula møtte Flipperdicks i løpet av turneringen. Vi har allerede merket oss at Stian Hellevik er oppesen og har kommet med et par kommentarer med henvisning til Langevågs nedrykk til 5. divisjon.

2) Tiki-Taka Futsalklubb
Et lag som har med seg Torgeir Olsen går det nesten ikke an å mislike. Denne joviale, kjekke kvinnemagneten fra Spjelkavik er hentet inn som forsterkning på Tiki-Taka Futsalklubb i år i lag med broder Andreas og et par til. Laget består for all del av en del teknisk brukbare spillere, men som arrangør må vi innrømme at vi stiller et lite spørsmål ved navnevalget. Riktignok er motstandere som FK Sula milevis unna Tiki-Taka-stempelet, men denne gjengen skal overbevise skikkelig for at vi skal gå god for navnet når vi anbefaler klubber fra vennecup-sirkuset til det store utland. Men ja; Laget har ei stabil og jevnt god spillergruppe, har tekniske ferdigheter i karer som Karl Peter Sjøholt og Martin Hansen og bør komme seg videre fra denne gruppa. Vi mistenker imidlertid at Barlindhaug & Co. mangler det siste lille ekstra til å yppe seg i det aller gjeveste selskapet.

3) FC Gullkysten

Apropo lagnavn: Vi aner ikke historien bak dette navnet, men at det det finnes gull og grønne skoger på andre sida av Ørskogfjellet har vi våre tvil om. Vi har større tro på at det finnes hyggelige og talentfulle karer som liker å spille futsal, og det var slik vi oppfattet denne gjengen i fjor. Laget imponerte tidvis, men slet med å hevde seg skikkelig. I år har Christian Mario Leikarnes fått med seg kjente navn som
Ole-Gunnar, Kevin og Henning,  og med unntak av Kevin må vi jo si at det generelt sett er veldig habile fotballnavn. Dessverre vet vi litt for lite om fotballferdighetene til denne gjengen til at vi kan fastslå noe helt sikkert, men for å være ærlig blir vi litt overrasket om laget går videre fra gruppen. Vi gleder oss riktignok til å bli bedre kjent med laget og det er godt mulig vi blir mer positive ved neste anledning.

4) Outlandish
Lag vi vet lite om plasserer vi stort sett langt nede, og dette er definitivt tilfellet med dette laget. Vi må bare innrømme at vi vet for lite om ferdighetene til Bassam, Magjic, Jaff & Co. til å gi de en skikkelig sjanse før vi har studert de nærmere. For med tanke på at nivået - riktignok er nok ikke dette den tøffeste gruppa - i Vennecup-sirkuset er ganske høyt, skal det en del til for å virkelig hevde seg. Nå hører det riktignok med til historien at disse for alt vi vet har et vanvittig potensiale, men på den annen side er vi ikke kjent med at noen av disse herjer rundt om i divisjonssystemet på Sunnmøre. Vi kjører derfor den safe versjonen og plasserer laget på bunn i denne gruppa. Men som sagt: Motbevis oss veldig gjerne. Ingenting hadde vært morsommere enn om et totalt ukjent lag plutselig slo til og feide til side all motstand.

OPPSUMMERING:
FK Sula er et lag som har som ambisjoner om å hevde seg helt i toppen. På en god dag kan de nok klare det, men vi mener i utgangspunktet at det finnes større favoritter. Laget bør kunne slå både Tiki-Taka og FC Gullkysten som vi ser på som forholdsvis middelgode lag i dette selskapet. Outlandish aner vi som kjent lite om, men totalt sett ser dette ut som ei forholdsvis enkel gruppe for FK Sula og langt i fra den tøffeste denne turneringen heller.



1 kommentar:

  1. Husk at jeg er manager, Hjelvik. Og skal i utgangspunktet fungere som avlaster hvis det er rester igjen på parketten etter at Villi og Mats har gjort grovjobben. Pluss at jeg skal løfte litt på Westad hvis vi går videre og møter de.

    Jostein.

    SvarSlett