GRUPPE C: SULAMITTER SIKTER MOT TOPPEN

Vi er kommet til den tredje gruppevurderingen. I denne gruppa tror vi sultne sulamitter sikrer et solid utgangspunkt foran sluttspillet.



Vi går rett på sak:


1. FK Sula
Dette Sula-laget debuterte i sist vennecup med en sterk tredjeplass. Anført av forsvarskolossen Viglundur Einarsson fremstod laget som det desidert mest fysiske – men var samtidig giftige offensivt.  De scoret mest av alle – men fikk også flest gule kort… Nå har de styrket laget med MSILs kanskje beste spiller, Kent Robert Sørheller, mens lagets primus motor, Jostein Håland, har inntatt managerrollen. Det styrker faktisk laget betraktelig. Kreative Glenn Sagdahl, Andreas Havnegjerde og Johan Valsson er lagets offensive trio det lukter mål av, mens Mats Nordstrand og Erik Veddeng kompletterer laget, som også har en habil målvakt i Egil Gresdal. FK Sula er uten svake punkt og kan utmerket godt vinne hele vennecupen – vi tror i alle fall de vinner denne gruppa og da vil marginene avgjøre hvor langt dette laget kan nå. Utfordringen er selvsagt å overføre "utekvaliteter" inn på parketten.

2. Underdogs
Underdogs debuterer i Vennecupen med et spennende mannskap. Navn som Rollons storscorer Daniel Gjerde og Ytterlid-brødrene borger for kvalitet, selv om vi er litt usikre på hvordan brødreparet fungerer inne (yngstrebror var i alle fall god før i tiden). I form er de i alle fall sterke utespillere, og med håndballkeeper og SIF-spiller Jimmy Monsen (Aksla/SIF) mellom stengene kan dette laget vise seg vanskelige å slå. Underdogs virker jevnt besatt med SIFs Jørgen Sørnes som forsvarssjef – han spiller med dette for sitt tredje lag på de tre 
siste vennecupene. Resten av laget består av habile spillere som Erik Farstad, Anders Hagen og Frank Karlberg, og vi tror Underdogs tar seg videre fra denne gruppa. 

3. Team X-treme
Dette laget med spillere hovedsaklig fra Skodje og Ørskog, er nok blant de mest tekniske gode lagene i Vennecupen. De har spilt mye inne og vet godt hvordan futsal skal spilles. Men blir det rett og slett for spinkelt i møte med fysikken til garvede motstandere? Vi tror det, selv om vi ikke vil avskrive laget helt. Får de det kjappe pasningsspillet til å sitte kan de gjøre kampene sure for noen og enhver, men vi tror Karl Peter Sjøholt & co skal få slite med å ta seg videre fra denne gruppa. Den består nemlig av flere jevnt, gode lag.

4. Lokomotiv Kalinka
I utgangspunktet er dette et lag vi faktisk sliter med å plassere helt.  Det består blant annet av flere gode Valder-spillere, men noe sier oss at de ikke får det til inne – det viser i alle fall erfaringen fra tidligere innecuper. Selvsagt kan de overraske oss stort og gjøre dette tipset til skamme, men vi tror de skal få slite i denne gruppa, og at det blir med tre kamper for Emerson Ferreira, Erlend Skjong, Fernando Klauset og de andre gutta fra Valder i Vennecupdebuten under dette navnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar